Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir?
İçindekiler
Kombi gibi kalorifer petekleri de belirli zaman aralıklarında temizlenmelidir. Peteklerin az ısı vermesi ile temizlenme zamanının geldiği anlaşılabilmektedir. Kalorifer peteği nasıl temizlenir; kalorifer peteklerinin hava yapması dışında, iç kısımlarının da düzenli temizliği, randımanlı kullanım açısından önemlidir.
Kalorifer peteği nasıl temizlenir; Birkaç sene öncesine göre çok daha kolay şekilde temizlenen petekler için yapılması gereken işlem, banyoda yer alan havlupanın yerinden sökülerek, kullanılacak olan kimyasalın tesisatın içine enjekte edilmesidir.
Petek temizleme hakkında daha fazla detay için makalemizi inceleyebilirsiniz…
Kalorifer peteği nasıl temizlenir; İki senede bir yapılması gereken petek temizliği için kalorifer tesisatı içerisinde yer alan kirli suyun özel makine ve bu işe uygun olan kimyasal madde yardımı ile tahliye edilmesi gerekmektedir. Temizleme işlemi için sadece banyo havlupanı yerinden sökülerek, tesisata bağlanacak olan makine yardımı ile tüm tesisatın içi temizlenebilmektedir.
Evde Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir ?
Evde kalorifer peteği temizlemek zahmetli bir iştir ve çeşitli ekipmanlar gerektirir. Bazı internet sitelerinde ve video kanalarında evde kalorifer temizliği anlatımları yapılmış ama bu videolar insanları yanıltabilir. Çünkü tamamen temizlenmeyen petekler ısı kaybına yol açabilir ve soğuk bir kış geçirmenize sebep olabilir.
Ev, iş ya da petek bulunan yerlerde petek temizliği belirli zamanlar içerisinde yapılması gerekmektedir. “Petek nasıl temizlenir?”sorusu genellikle yaz başında ya da kış dönemine girmeden önce akla gelmektedir. Temizleme işlevi ile peteğin bulunan bölgeyi ısıtması kolay ve daha etkin şekilde sağlanmış olacaktır. “Petek nasıl temizlenir?” sorusundan önce dikkat edilmesi gereken husus kullanılan kimyasal madde olmalıdır.
Petek Temizliği
“Petek nasıl temizlenir ?” sorusunda içerisinde belli kimyasallar bulunan, petek temizliği için üretilmiş özel maddeler ile yapılması gerektiğini belirtilmelidir. Temizlik öncesi petek bağlı bulunduğu borudan ayrılarak içerisindeki pis su boşaltılmalıdır. Bu işlev içerisindeki pis maddelerin çıkarılması için 2 ya da 3 kez yapılmalıdır. Daha sonrasında belirlenen kimyasal madde kombide bulunan bölüme aktarılmalıdır ardından en fazla 2 litreye kadar su eklenerek kırk beş dakika kadar bekletilmelidir. Bu işlev sırasında kombinin ayarı ise en fazla altmış kadar olmalıdır. Daha sonrasında belirlenen süre geçince peteğe bağlanan hortum ile petek içerisindeki kimyasal madde boşaltılır. “Petek nasıl temizlenir?” sorusundaki püf nokta ise temizlik sonrası petekte kimyasal madde kalıntısı kalmamasıdır.