Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
İçindekiler
Kalorifer Peteğinin İç Temizliğinin Yapılışı
Ev, ofis ve benzeri çeşitli ortamların petekler aracılığı ile en iyi şekilde ısıtılabilmesi için belirli aralıklarla düzenli bir biçimde bakım ve temizliğinin yapılması oldukça önemlidir.
Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Petek temizliği, petek temizlemek için ideal yapıya sahip olan makine ve kimyasallar kullanılarak temizlenir. Peteklerin temizliği ile ilgili kafaları meşgul eden sorulardan biri Petek temizliği nasıl yapılır?
Kombi peteklerinde alt bölüm ısınmıyor ise ya da üst bölüm Petek Temizleme İşlemi Nasıl Yapılır?
Sorusuna yanıt verme zamanı gelmiştir. Petek temizliği nasıl yapılır? Peteklerin temizleme işlemini hayata geçirmek için en ideal ortamlar banyolardır. Banyoda bulunmakta olan havlupan sökülür ve petek temizleme hortumunun bir ucu petek temizleme için uygun niteliğe sahip olan makineye takılır ve hortumun diğer ucu da sökülmüş olan havlupanın vanasına takılır. İkinci hortumun bir ucu tahliye işlemini gerçekleştirmek için klozetin içine yerleştirilir diğer ucu ise havlupan vanasına bağlanır. Kalorifer tesisatının içerisine su girişi yapabilmek için banyoda bulunan en yakın mesafedeki musluk kullanılır.
Şebeke hortumu makineye bağlanır ve sonrasında makine su doldurulur. Petek temizliği nasıl yapılır? Bu adımlar gerçekleştirilerek tesisatın içerisinde birikmiş olan pis pis su tahliye edilerek tesisat içinden uzaklaştırılır. Tesisat içindeki pis suyun dışarı tahliye edilmesi işleminden sonra makine içerisine kimyasal nitelikteki temizlik maddesi konulur ve makine aracılığı ile tesisat içerisine aktarım işlemi gerçekleştirilir. Daha sonra kombi basıncı uygun ayara getirilir ve peteklerin içinde birikmiş olan havanın boşaltım işlemi gerçekleştirilir. Bu süreç esnasında yaklaşık olarak 1 saat kadar kombi çalıştırılır ve kimyasal nitelikteki temizleyici maddenin kalorifer tesisatının içerisinde dolaşması sağlanır.
Tesisat içerisinde mevcut olan kimyevi nitelikteki temizleyici madde yaklaşık olarak 1 saat kadar petekler içerisinde dolaştırıldıktan sonra tesisat içerisinden uzaklaştırılması sağlanır. Ortalama bir daire içerisinde aşağı yukarı 6 adet kadar kalorifer peteği bulunur. Mevcut olan peteklerin temizleme işlemi söz konusu tesisatın kirlilik durumuna göre farklılık göstermekte olup aşağı yukarı 4 saatlik bir zaman diliminde kombi peteklerinin temizleme işlemi tamamlanabilmektedir. Peteklerin temizlenme işlemlerinin tamamlanmasıyla ısınma sorunları da ortadan kalkmaktadır.
Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Petek temizliği için eskiden tüm petekler yerinden sökülerek, iç temizlikleri gerçekleştirilirken, günümüzün gelişen teknolojisi sayesinde, petek temizliği nasıl yapılır endişesi ortadan kalkarak, sadece banyo havlupanın yerinden sökülmesi ile işlem yaklaşık 1 saat içerisinde tamamlanabilmektedir.
Petek Temizliği
Petek temizliği nasıl yapılır; Banyo içerisinde yer alan havlupan öncelikle yerinden sökülmelidir. Daha sonra temizlik işlemini gerçekleştirecek olan makine peteğin yerine iyice monte edilmelidir. Makinenin bir diğer ucu tahliye edilecek suyu dışarı atacağından dolayı klozetin içine bırakılmalıdır. Bir ucu da temiz suyun geleceği musluğa bağlanmalıdır.
Petek temizliği nasıl yapılır; İlk başta tesisatın içerisine su aktarılmalıdır. Daha sonraki aşamada bu işlem için gerekli olan kimyasal ilave edilerek, tekrar tesisatın içerisine su gönderilmelidir. Bu şekilde kombi yaklaşık 45 dakika çalıştırılarak, peteklerin havası bir alınmalıdır.